ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εμφυτεύματα δοντιών

Τοποθέτηση εμφυτευμάτων σημαίνει ότι δεν θα πονέσετε αφού η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα
Τοποθέτηση εμφυτευμάτων σημαίνει ότι αποκτάτε ξανά τη λειτουργικότητα του στόματος είτε με ένα εμφύτευμα είτε με full mouth restoration
Τοποθέτηση εμφυτευμάτων σημαίνει ότι θα έχετε ξανά ένα όμορφο χαμόγελο το οποίο σχεδιάζεται και προσαρμόζεται στην υπάρχουσα μορφολογία του στόματός σας
Tα σύγχρονα εμφυτεύματα αποτελούν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και κατασκευάζονται από βιοσυμβατά υλικά οπως το τιτάνιο

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν συμβεί, επηρεάζει την εικόνα και την αυτοπεποίθηση. Όποια κι αν είναι η αιτία που προκάλεσε την απώλεια, π.χ. περιοδοντίτιδα ή κάποιο ατύχημα, το κενό που αφήνει το χαμένο δόντι έχει επιπτώσεις στην εμφάνιση και στην ποιότητα ζωής. Επηρεάζεται η μασητική λειτουργία, κατά συνέπεια και η διατροφή του ασθενή, ενώ στο σημείο όπου υπήρχε δόντι παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου απώλεια οστού. Τα διπλανά δόντια χάνουν το στήριγμά τους και μετακινούνται από τη θέση τους, προκαλώντας μια αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων. Γι’ αυτό χρειάζεται αντικατάσταση των χαμένων δοντιών όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στη Citydent διαθέτουμε εξειδίκευση και μακρά πείρα στη χειρουργική τοποθέτηση εμφυτευμάτων, τα οποία αποτελούν την πιο σύγχρονη μέθοδο αποκατάστασης. Διαθέτουμε και αξιοποιούμε όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας και της επιστήμης, για να έχετε όλα τα δόντια σας και να ξαναβρείτε το όμορφο και πάνω απ΄ όλα λειτουργικό χαμόγελό σας γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία!

Τι είναι τα εμφυτεύματα;

Τα εμφυτεύματα είναι μικρές κατασκευές σε σχήμα βίδας από το απόλυτα βιοσυμβατό υλικό τιτάνιο, τα οποία τοποθετούνται εκεί όπου βρισκόταν η ρίζα του χαμένου δοντιού. Σταδιακά ενσωματώνονται στο οστό με μια διαδικασία που διαρκεί περίπου 3 μήνες για την κάτω γνάθο και 3,5 μήνες για την άνω.

Στη συνέχεια, με μια πολύ εντοπισμένη χειρουργική επέμβαση γίνεται η αποκάλυψη των εμφυτευμάτων. Πάνω στο εμφύτευμα τοποθετείται το κολόβωμα, μια προέκταση σε σχήμα τροχισμένου δοντιού από το ίδιο υλικό, το οποίο αποτελεί τη βάση για την αποκατάσταση του ορατού τμήματος του δοντιού.

Η αποκατάσταση αυτή είναι μια στεφάνη είτε μεταλλοκεραμική είτε ολοκεραμική από πορσελάνη e-max. Αν το τεχνητό δόντι βρίσκεται στην αισθητική ζώνη, τότε χρησιμοποιείται και ζιρκόνιο, ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό σε χρώμα παρόμοιο με αυτό των φυσικών δοντιών.

Γιατί να επιλέξω εμφυτεύματα;

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεθόδους αποκατάστασης, όπως οι γέφυρες και οι οδοντοστοιχίες που αποκαθιστούν μόνο το ορατό τμήμα του δοντιού, τα εμφυτεύματα αποκαθιστούν και το τμήμα της ρίζας. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η απώλεια οστού στην περιοχή, αλλά και η μετακίνηση των διπλανών δοντιών.

Μια προσεκτικά σχεδιασμένη αποκατάσταση με εμφυτεύματα δεν ξεχωρίζει από τα φυσικά δόντια! Στη Citydent διαθέτουμε απόλυτη γνώση της ανατομίας των γνάθων, της μηχανοβιολογικής συμπεριφοράς του οστού, των μέσων εφαρμογής και πάνω απ’ όλα του στόχου, δηλαδή την τοποθέτηση τους σε θέση που να ευνοεί την αισθητική-προσθετική αποκατάσταση.

Τα εμφυτεύματα αποκαθιστούν πλήρως τη λειτουργία της μάσησης, σε αντίθεση με τις μερικές και ολικές οδοντοστοιχίες που αγγίζουν ένα ποσοστό  10 – 60%, αλλά και τη γεύση, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής του ασθενή. 

Ακόμα ένα δυνατό σημείο των εμφυτευμάτων, σε αντίθεση με τις γέφυρες, είναι ότι δεν χρειάζεται να τροχιστούν τα διπλανά υγιή δόντια και να καλυφθούν με στεφάνες, προκειμένου να γίνουν τα στηρίγματα της αποκατάστασης του δοντιού που λείπει.

Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από υλικό αποδεδειγμένα βιοσυμβατό και δεν παρουσιάζουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία, τόσο κατά την τοποθέτησή τους όσο και σε όλη τη διάρκεια ζωής τους. 

Ο σχεδιασμός της αποκατάστασης πραγματοποιείται με ψηφιακά μέσα, χωρίς την παραμικρή ταλαιπωρία. Η διαδικασία τοποθέτησης είναι εντελώς ανώδυνη, με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, ενώ απαιτείται η λήψη φαρμακευτικής αγωγής για μια εβδομάδα. 

Τα ποσοστά επιτυχίας αγγίζουν το 95 – 98% και, με την κατάλληλη φροντίδα, τα εμφυτεύματα μπορούν να κρατήσουν για πάντα!

Από τη στιγμή που πραγματοποιείται επιτυχώς η αποκατάσταση των δοντιών, χρειάζονται φροντίδα όπως και τα φυσικά δόντια. Θα σας υποδείξουμε τον σωστό τρόπο για την καθημερινή στοματική υγιεινή, ενώ θα πρέπει να είστε συνεπείς στα ραντεβού σας για επαγγελματικό καθαρισμό και προληπτικό έλεγχο. Έτσι θα παραμείνουν στο στόμα σας για πολλά πολλά χρόνια.

Σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας θα μπορείτε να χαμογελάτε, καθώς τοποθετούμε προσωρινές αποκαταστάσεις και δεν μένετε ποτέ χωρίς δόντια!

Aφού μελετήσουμε τις ακτινογραφίες σας και πραγματοποιήσουμε κλινική εξέταση, θα συζητήσουμε μαζί σας για τη λύση που ανταποκρίνεται στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει στο σημείο όπου θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα η κατάλληλη ποσότητα και ποιότητα οστού. Σε περιπτώσεις που το οστό δεν επαρκεί, εφαρμόζουμε τις αποτελεσματικότερες τεχνικές οστικής ανάπλασης (διάσχιση γνάθου, ανύψωση ιγμορείου), προκειμένου να το δημιουργήσουμε. Κατόπιν, τοποθετούμε το εμφύτευμα στην ίδια συνεδρία ή μετά από διάστημα 5 – 6 μηνών.

Η άμεση εμφύτευση είναι δυνατή και σε περιπτώσεις που απαιτείται εξαγωγή ενός δοντιού. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση προλαμβάνεται η απώλεια οστού (μερικώς, δεν ισχύει απολύτως), ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος εμφυτεύματος.

Τεχνολογία και σχεδιασμός προσθετικής αποκατάστασης

Είναι πολύ σημαντικό πριν την τοποθέτηση τον εμφυτευμάτων να έχει προηγηθεί ολοκληρωμένη μελέτη, προκειμένου να γίνει η επιλογή του κατάλληλου εμφυτεύματος αλλά και να σχεδιαστεί σωστά η προσθετική αποκατάσταση.

Στη Citydent αξιοποιούμε την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου η προετοιμασία για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να γίνεται με απόλυτη ακρίβεια, γρήγορα και ανώδυνα. Με τη χρήση του ενδοστοματικού 3D scanner σχεδιάζουμε με λεπτομέρεια την στρατηγική τοποθέτηση, έτσι ώστε να υποστηρίζει σωστά τις δυνάμεις που ασκούνται καθημερινά από τη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος, αλλά και την προσθετική εργασία που θα τοποθετηθεί στο εμφύτευμα. Έτσι διασφαλίζουμε το άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.