ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γενική Οδοντιατρική

Η υγεία και η ομορφιά του χαμόγελου ξεκινά από την πρόληψη. Και η πρόληψη ξεκινά από τη σωστή ενημέρωση και τους τακτικούς ελέγχους στο ιατρείο. Θα δώσουμε όλες τις πληροφορίες για αποτελεσματική στοματική υγιεινή και θα αντιμετωπίσουμε τυχόν μικρά προβλήματα που ήδη υπάρχουν και μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρότερες καταστάσεις στο μέλλον.

Στη Γενική Οδοντιατρική μπορεί να μην χρειάζεται καν τοπική αναισθησία σε προληπτικές θεραπείες όπως ο απλός καθαρισμός
Με πρόληψη και τακτικό καθαρισμό διατηρούμε την αισθητική των δοντιών σε υψηλό επίπεδο, περιορίζοντας τις δυσχρωμίες και τα προβλήματα των ούλων
Καινοτόμα εργαλεία, ή ακομη και απλά τεχνολογικά μέσα, οδηγούν την μέση- καθημερινή οδοντιατρική εργασίά σε άλλο επίπεδο

Καθαρισμός

Τα υγιή δόντια και ούλα είναι το βασικό συστατικό ενός όμορφου χαμόγελου!

Εκτός από τη σχολαστική καθημερινή φροντίδα της στοματικής υγιεινής, ο επαγγελματικός καθαρισμός από τον οδοντίατρο σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι το βήμα που δεν πρέπει να παραλείπουν μικροί και μεγάλοι. Γι’ αυτό και στη Citydent αναπτύσσουμε πρόγραμμα επανελέγχου σε τακτά χρονικά διαστήματα, με βάση τις ανάγκες κάθε ασθενούς ξεχωριστά. 

Ο καθαρισμός απομακρύνει τον πιο δυνατό αντίπαλο των δοντιών και των ούλων, τη μικροβιακή πλάκα. Πρόκειται για ένα λεπτό φιλμ που καλύπτει τα δόντια. Αν δεν απομακρυνθεί έγκαιρα, σκληραίνει και δημιουργεί την τρυγία, τη γνωστή “πέτρα”, τόσο πάνω στα δόντια, όσο και μέσα στα ούλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση ουλίτιδας, δηλαδή φλεγμονής στα ούλα, τη διόγκωσή τους, καθώς και αιμορραγία. Χωρίς την κατάλληλη οδοντιατρική φροντίδα, η κατάσταση επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα την καταστροφή των ιστών αλλά και του οστού που περιβάλλουν τα δόντια. Η περιοδοντίτιδα, όπως ονομάζεται η προχωρημένη νόσος των ούλων, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κινητικότητα και, τελικά, στην απώλεια δοντιών που κατά τα άλλα είναι υγιή, επηρεάζοντας την υγεία, τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση του στόματος.

Επομένως, ο καθαρισμός των δοντιών είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που προλαμβάνει πολύ σοβαρά μελλοντικά προβλήματα. Ακόμα όμως και αν έχει κάνει την εμφάνισή της η ουλίτιδα, ο οδοντίατρος μπορεί να παρέμβει και να απομακρύνει μικροβιακή πλάκα και πέτρα, επαναφέροντας την υγεία στα ούλα. Τα περιστατικά της περιοδοντίτιδας είναι τα πιο απαιτητικά, και χρειάζονται αντιμετώπιση της κατάστασης στο σύνολό τη. Σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται ακτινολογική μελέτη, κλινική εξέταση, αφαίρεση των δοντιών που δεν μπορούν να διατηρηθούν, συντηρητική ή χειρουργική θεραπεία θυλάκων και τακτικό έλεγχο του στόματος. Άλλωστε, η συντήρηση της υγείας των δοντιών και των ούλων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της στοματικής υγιεινής, ακόμα και αν δεν έχει εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός;

 

  • Με σύστημα υπερήχων τελευταίας γενιάς που απομακρύνει πλάκα και πέτρα σε λιγότερο χρόνο, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά εργαλεία χειρός, και με μεγαλύτερη άνεση για τον ασθενή. 

 

  • Ολοκληρώνεται με τη στίλβωση, δηλαδή το γυάλισμα του δοντιού, προκειμένου να αφαιρεθούν χρωστικές από τροφές, κάπνισμα κλπ, που αλλοιώνουν το φυσικό χρώμα.
Στη Γενική Οδοντιατρική μπορεί να μην χρειάζεται καν τοπική αναισθησία σε προληπτικές θεραπείες όπως ο απλός καθαρισμός
Με πρόληψη και τακτικό καθαρισμό διατηρούμε την αισθητική των δοντιών σε υψηλό επίπεδο, περιορίζοντας τις δυσχρωμίες και τα προβλήματα των ούλων
Καινοτόμα εργαλεία, ή ακομη και απλά τεχνολογικά μέσα, οδηγούν την μέση- καθημερινή οδοντιατρική εργασίά σε άλλο επίπεδο

Εμφράξεις (Σφραγίσματα)

Μια από τις πιο συνηθισμένες οδοντιατρικές πράξεις είναι οι εμφράξεις, τα γνωστά σε όλους μας σφραγίσματα! Όταν ένα δόντι προσβληθεί από τερηδόνα, ο οδοντίατρος αφαιρεί το κατεστραμμένο τμήμα της οδοντικής ουσίας και στη συνέχεια αποκαθιστά τη βλάβη με το κατάλληλο εμφρακτικό υλικό. Αν δεν γίνει έγκαιρα σφράγισμα, η βλάβη προχωρά πιο βαθιά στο δόντι και τη ρίζα, προκαλώντας μόλυνση και οδοντικά αποστήματα που απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση με ενδοδοντική θεραπεία ή ακόμα και απώλεια του δοντιού.

Παλαιότερα, αυτή η διαδικασία γινόταν με τη χρήση αμαλγάματος, το οποίο ναι μεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό και αποκαθιστούσε με επιτυχία τη λειτουργικότητα του δοντιού, αλλά το σκούρο χρώμα του δεν το καθιστά την πιο καλαίσθητη επιλογή. Επιπλέον, το αμάλγαμα έχει κατηγορηθεί για επιβάρυνση της υγείας, λόγω της περιεκτικότητάς του σε υδράργυρο. Πλέον, για τις εμφράξεις χρησιμοποιείται σύνθετη λευκή ρητίνη, η οποία αποκαθιστά τη λειτουργικότητα του δοντιού, ενώ το χρώμα της που μοιάζει με αυτό του φυσικού δοντιού, χαρίζει άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.Ακόμα και αν έχετε παλιά, σκούρα σφραγίσματα δεν χρειάζεται να συμβιβάζεστε! Μπορεί να γίνει αντικατάστασή τους με λευκές εμφράξεις, που δεν θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα δόντια σας.