ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΟΝΤΙΩΝ

Τι είναι ο καθαρισμός των δοντιών ή αλλιώς αποτρυγωση;

Τι είναι ο καθαρισμός των δοντιών ή αλλιώς αποτρυγωση;

Η στοματική κοιλότητα κατοικείται από εκατομμύρια βακτήρια. Τα βακτήρια αυτά συνθέτουν την οδοντική μικροβιακή πλάκα, μια λεπτή μαλακή κολλώδης μάζα που βρίσκεται πάνω στην επιφάνεια των δοντιών.
Όταν η  οδοντική μικροβιακή πλάκα  συσσωρευτεί, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα δόντια και στα ούλα μας όπως: 

  • Ουλίτιδα (φλεγμονή στα ούλα)
  • Τερηδόνα, που δημιουργείται από τα οξέα των μικροβίων της οδοντικής μικροβιακής πλάκας. 

Επίσης ένας άλλος φυσικός εχθρός για το δόντια μας, είναι η οδοντική πέτρα. Σχηματίζεται από την εναπόθεση αλάτων του σάλιου μας πάνω σε υπολείμματα τροφών.
Ο Καθαρισμός δοντιών ή αλλιώς αποτρύγωση όπως ονομάστηκε, είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η πέτρα (τρυγια).
Με τη βοήθεια συσκευής ειδικών υπερήχων που περνάει γύρω από κάθε δόντι μας ξεχωριστά, απομακρύνοντας τα σκληρά κομμάτια (πέτρα) που έχει δημιουργήσει η οδοντική μικροβιακή πλάκα.
Η διαδικασία του καθαρισμού συμπληρωνεται με τη στιλβωση. Ένα μαλακό βουρτσάκι με μία ειδική οδοντιατρική πάστα με ευχάριστη γεύση, απομακρύνει τα πιο μαλακά τμήματα της οδοντιατρικής μικροβιακής πλάκας, ενώ ταυτόχρονα γυαλίζει εντελώς την επιφάνεια του δοντιού.
Είναι μια ανώδυνη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα έως και 45 λεπτά.

“Στην κλινική μας, μαζί με τον καθαρισμό δοντιών, παρέχεται δωρεάν στοματικός έλεγχος, μαζί με ενδοστοματική κάμερα όπου κι αν χρειαστεί.”

Γιατί είναι σημαντικό να κάνω τακτικά καθαρισμός δοντιών;

Το σωστό τακτικό βούρτσισμα δοντιών και η κατάλληλη οδοντόκρεμα, είναι εξίσου σημαντικά, όμως δεν είναι αρκετά.
Κανένα προϊόν του εμπορίου δεν αντικαθιστά τον καθαρισμό που θα σας κάνει ο οδοντίατρος. Ο   καθαρισμός είναι οδοντιατρική πράξη, η οποία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Προληπτικής Οδοντιατρικής. Είναι πρόληψη για σοβαρές μελλοντικές ασθένειες, για αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε την επίσκεψη στον οδοντίατρο μας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις και πιο συχνά, ανά 3 ή 6 μήνες, αναλόγως με τις ανάγκες μας και τη συμβουλή του ιατρού μας.
“Όλοι οι ασθενείς στην κλινική μας, για την καλύτερη στοματική τους υγιεινή, μπορούν να ζητήσουν από τον ιατρό τους σωστές οδηγίες ορθής χρήσης για οδοντόβουρτσα, οδοντικό νήμα και μεσοδόντιο βουρτσάκι.”